Tatuera Ögonbryn – Allt du behöver veta om olika metoder och tekniker

Tatuera ÖgonbrynNuförtiden finns det olika typer av permanent smink, men ögonbrynstatuering är än så länge den populäraste typen. Men när man dyker in i världen av tatuering av ögonbryn kan man lätt bli förvirrad av alla ovana begrepp – ombre brows, ögonbrynspuder, microblading, 3D bryn, ögonbrynstatuering, maskintatuering – vad betyder alla dessa ord  egentligen?

Vi går igenom allt du behöver veta vare sig du bara är nyfiken på ögonbrynstatueringar eller om du har planerat att få dina ögonbryn tatuerade, eller om du är någonstans i mitten.

Tatuera ögonbryn – vad är det?

Kosmetiska tatueringar som ögonbrynstatueringar fortsätter att öka i popularitet varje år och teknikerna fortsätter att utvecklas, och ge bättre och till och med naturligare resultat om så önskas. Ögonbrynstatueringar är precis vad de låter som – man tatuerar ögonbrynen för att göra dem fylligare och få dem att ta den önskade formen. Det finns olika metoder för ögonbrynstatuering beroende på vad du föredrar och vilket resultat du vill uppnå med att tatuera dina ögonbryn.

Varför tatuera ögonbryn?

Anledningen till att kvinnor (och män!) får sina ögonbryn tatuerade är för att få permanenta perfekta bågar. Man kan uppnå mer symmetriska ögonbryn hela tiden, varje dag. Det är också praktiskt när du till exempel badar, eller om du helt enkelt inte har orket att fixa dina ögonbryn vareviga morgon. Att ha ifyllda, mörka ögonbryn utan smink sparar dig tid, pengar du skulle spenderat på ögonbrynssmink, och ger dig ett nytt självförtroende.

Sugen på att förvandla dina ögonbryn till riktigt glamorösa uttryck? Då har vi den perfekta produkten för dig:

REVITABROW ADVANCED ÖGONBRYNSCONDITIONER & SERUM!

 
I vår bloggpost om tatuering av ögonbryn vi prata om olika sätt att få vackra bryn, och nu vill vi introducera dig till en produkt som verkligen kan förändra spelet för dina ögonbryn. REVITABROW ADVANCED är en original ögonbrynsserum utvecklad av läkare som fokuserar på att åtgärda synliga tecken på åldrande ögonbryn orsakade av kemikalier, miljöstress och stylingprodukter. Detta serum kan ge dig friskare och lyxigare ögonbryn.
 
Detta prisbelönta serum har en egenutvecklad, vetenskapligt avancerad teknologi som skyddar mot brott samtidigt som det förbättrar flexibilitet och glans. Vår exklusiva teknologi, BioPeptin Complex, innehåller peptider, biotin, lipider och grönt te-extrakt rika på Pantenol. Det hjälper till att förbättra och stärka dina ögonbryn samtidigt som det skyddar dem från att bli sköra och brytas av.
 
 
 
 

 

Så varför inte ge dina ögonbryn den kärlek de förtjänar? Klicka på länken nedan och ta reda på mer om REVITABROW ADVANCED EYEBROW CONDITIONER & SERUM och få dina ögonbryn att stråla som aldrig förr!

REVITABROW ADVANCED ÖGONBRYNSCONDITIONER & SERUM

Skynda dig, detta är ett erbjudande du inte vill missa! Ge dina ögonbryn den kärlek de behöver och förtjänar med REVITABROW ADVANCED.

Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp.

Hur funkar tatuerade ögonbryn?

Tatuera ögonbryn är en form av tatuering, där färg (speciellt utformad för att användas i ansiktet) förs in under huden men till skillnad från vanlig tatuering så bleknar denna färg gradvis för att helt färsvinna efter ca 2-3 år. Fördelen med denna tatueringsteknik jämfört med klassisk tatuering är att i detta fall bleknar tatueringen. Ansiktet förändras med tiden vilket gör att en ögonbrynsform gjord idag inte har den ideala formen om några år.

De olika metoderna och olika tekniker

tatuera ögonbrynMånga som utför denna sortens behandling specialiserar på särskilda tekniker. Och vissa har även valt att kombinera fördelarna hos de olika metoderna för att skapa egna unika tillvägagångssätt.

Men genom att bekanta dig med de grundläggande principerna så får du en väldigt bra överblick över vad som är möjligt med behandlingen.

Metoderna av tatuera ögonbryn

Microblading

Microblading är en metod som får ögonbrynen att se naturliga ut, genom att skapa små linjer lika hårstråna som ögonbryn naturligt består av. Man skär liksom streck i huden och för in färg i snittet. Den här tekniken går inte lika djupt som vanliga tatueringar och därför håller resultat inte heller lika länge. Microblading är även känt om den japanska metoden, men trots det så har inte behandlingen sitt ursprung i Japan, utan faktiskt så uppfanns den och började användas först i Kina.

3D ögonbryn

3D bryn kan utföras med olika verktyg, och är egentligen ett resultat snarare än en metod. Ordet används ibland i plats för microblading men det är inte samma sak; däremot använder man sig ofta av microblading för att uppnå resultatet av 3D bryn. 3D brynt handlar om att placera “hårstråna” på ett naturligt sätt för att uppnå ett naturligt resultat. Då varje streck tillförs var för sig ger det ett extremt verklighetstroget resultat. Syftet är att det ska påminna mer om naturliga ögonbryn än om smink. Denna metod går ofta även under benämningarna microblading, taffy, japanska metoden…

Innan hårstrå tekniken uppfanns brukade man liksom ”cake powder” ögonbrynet, och resultatet var mycket onaturligare än de 3D bryn som kan uppnås nu för tiden.

Powder brows

Puder ögonbryn är ett sätt att komplettera det som redan finns. Genom att fylla i och tillföra färg till särskilda delar av ögonbrynet uppnås en effekt som ger fylligare ögonbryn och i viss utsträckning påminner om ögonbrynsskugga.

Du kan höra det talas om powder brows, och det är när man tatuerar liksom en ”cake powder” fast ändå mer transparent. Används generellt sätt för att ögonbrynen ska se tätare och mörkare ut. En skuggning skulle man kunna kalla det.

Ombre brows

Detta är en metod där man gör det ljusare i innerkanten av ögonbrynet, och att ytterkanten är mörkare. Resultatet blir snyggt och balanserar utseendet av ögonbrynet. Detta är originellt en sminkmetod men har nu också börjat användas inom tatuering.

Tekniker av tatuera ögonbryn

När det kommer till hur dessa metoder faktiskt appliceras så finns det ett antal olika tekniker som används.

Microblading - Traditionell handteknikTraditionell handteknik påminner i stor utsträckning om vanliga tatuering. Den som utför behandlingen tillför färgen manuellt och systematiskt. Denna teknik är populär för att den kan ge ett väldigt detaljrikt resultat.

Maskinell teknik innebär att den som utför behandlingen använder sig av en elektrisk maskin som i hög hastighet låter en nål komma i kontakt med huden upprepade gånger. Beroende på maskinen som används kan detta ske med rotormotor eller tatueringspenna. Fördelen med en maskin är behandlingen blir väldigt snabb och effektiv. Hur många nålar som används varierar men det brukar vara från 1 till 9.

Andra begrepp

Du kan även höra vissa andra begrepp, som till exempel Taffy. Detta är då ett varumärke, och du kan också höra om andra varumärken som ska uppnå specifika resultat.

Det finns även ytterligare metoder. Men dessa är helt klart de som är mest vanligt förekommande. Och besöker du Bella line skönhetssalong så är det förmodligen någon av dessa som du kommer att behöva välja.

Hur ofta tatuerar man ögonbrynen?

Ofta behandlas du med en Återbesök cirka 2 månader efter första behandlingen, men efter det så håller resultaten från microblading  från 12 till 36 månader

Tusentals nöjda kunder garanterar resultaten av våra behandlingar

Det här kan inte vara en tillfällighet

Siffror

Kunder
BEHANDLIGAR
TJÄNSTER

Ta tillfället och passa på att boka Microblading 3D ögonbryn til kampanjpriset, med up till  40% RABATT

Klicka på knappen och hitta en ledig tid som passar dig och spara tid

 

Vanliga frågor

Rakas ögonbrynen innan behandlingen?

Nej, du får behålla dina ögonbryn. Man kan plocka några strån runt för att “städa” upp men dina ögonbryn kommer inte att rakas av eller tas bort.

Kan jag återgå till normal aktivitet efter behandlingen?

Du bör undvika tung träning och stark sol för ungefär en vecka efter behandlingen. Men att gå ut med vänner, fixa lite i trädgården och sådant är inget problem. Du kan i stort sett fortsätta dina normala rutiner. Det är också rekommenderat att du inte simmar eftersom pool kemikalier kan den nyinsatta färgen och läkningen.

Kommer en ögonbrynstatuering stoppa min naturliga hårväxt?

Nej! Tatueringen av ögonbrynet borde inte alls ha någon effekt på din naturliga hårväxt.

Hur väljs form och färg?

Det finns inget förutbestämt om vad för ögonbryn du ska ha utan alla är individuella och behandlingen anpassas efter varje kund. Form och färg väljs beroende på ditt ansikte, vad som passar dig och dina personliga önskemål. Man diskuterar det på plats och hittar någonting helt anpassat och perfekt för just dig och stilen du vill uppnå.

Kan alla få ögonbrynstatuering?

Nästan alla kan få ögonbrynstatuering men om du ammar eller är gravid så ska du inte ta det. Det är också bra att inte ha solbränna,  hålla dig undan kraftigare ansiktsbehandling och  laser någon vecka innan behandlingen.

Man blir ju riktigt  nyfiken på alla nya skönhetsbehandlingar som enkelt kan göras, och det är härligt att vi i den här åldern kan ha så mycket kontroll över hur vi ser ut. Vare sig ögonbrynstatuering är något för dig eller inte, och vare sig du vill ha ett naturligare utseende, en mer konstgjord perfekt look eller något mittemellan, så är det bara du som vet vad du vill ha och vem du vill vara. Gör vad som känns rätt för dig och din stil helt enkelt!