Skip to content

072 126 23 24   info@bellaline.se

Hannebergsgatan 22, Solna

En fettfrysningsbehandling för permanent fettreducering

Fettfrysning är en framgångsrik form av fettreducering som har ett flertal studier bakom sig som talar klarspråk gällande dess effektivitet. Fettfrysning är ett populärt alternativ till kirurgiska fettreduceringsmetoder såsom fettsugning, eftersom den innebär betydligt mindre risker och inte kräver en omfattande återhämtningsperiod. Effekten av en cryolipolysis-behandling är en synligt mindre fettdepå i behandlingsområdet, vilket konsekvent också resulterar i en vackert konturerad och skulpterad figur.

Intresserad av att veta mer om fettfrysning? Fortsätt läsa för att lära dig mer om vetenskapen bakom fettfrysningsmetoden, hur den går till i praktiken, dess fördelar, behandlingsområden, bieffekter, för vem den är lämplig, vilka resultat du kan förvänta dig, och mycket mer.

 

Tusentals nöjda kunder garanterar resultaten av våra behandlingar

Det här kan inte vara en tillfällighet

Siffror

Kunder
BEHANDLIGAR
TJÄNSTER

Fettfrysning 360° - Fett och Cellulit reducering

Ta till vara på tillfället och boka fettfrysning behandling

 

Hur fungerar fettfrysning?

coolsculptingFettfrysning använder sig av avancerad cryolipolysis-teknologi som gör det möjligt att frysa ner fettceller utan att orsaka skada på omkringliggande vävnader; hud, nerver och muskler förblir alltså helt oberörda. Fettcellerna genomgår under nedfrysningen något som kallas apoptos, vilket i enklare ord innebär en programmerad celldöd.

Fettfrysning skiljer sig från många andra icke-invasiva fettreduceringsmetoder, då fettfrysning inte bara tömmer fettcellerna utan faktiskt tar död på dem. CoolSculpting ger således, precis som en kirurgisk fettsugning, ett permanent resultat. När fettdepån kyls ner kristalliseras cellerna, vilket leder till deras ultimata död.

Skillnaden mellan en kirurgisk fettsugning och en fettfrysning är däremot att den sistnämnda innebär att kroppen på naturlig väg eliminerar de döda fettcellerna. Kroppens lymfsystem tar automatiskt hand om fettcellerna och filtrerar ut dem som restprodukter under de tre första månaderna som följer avslutad behandling.

Hur går en fettfrysning behandling till?

Innan en fettfrysning behandling kan påbörjas genomgår du tillsammans med en utbildad expert en konsultation gällande ditt hälsotillstånd och detaljer angående behandlingen. Tillsammans diskuterar ni din målbild samt gör upp en realistisk behandlingsplan för hur den kan uppnås. Ofta krävs endast en fettfrysningsbehandling per behandlingsområde. Maximala antalet omgångar av fettfrysning som ett område kan genomgå är tre stycken behandlingar, då med 6–8 veckors mellanrum.

CryolipolysisI praktiken innebär en fettfrysning behandling att en geldyna placeras på behandlingsområdet och specialisten sedan använder sig av en avancerad applikator som suger in och kontrollerat kyler ner fettdepån till en specificerad temperatur på 8 minusgrader. Behandlaren fortsätter förflytta applikatorns munstycke över din hud medan suget och nedkylningen noggrant administreras. Behandlingen pågår generellt ca. 30–60 minuter, beroende på behandlingsområdet och hur tjockt fettet är. Efter att munstycket avlägsnats masseras området.

Under själva behandlingen är det fritt fram att läsa en tidning, lyssna på något i dina hörlurar, eller bara vila.

Hur känns en fettfrysning behandling?

Fettfrysning beskrivs ofta som smärtfri, det är däremot normalt att uppleva en kraftigt nypande känsla under behandlingen, på grund av applikatorn som suger in huden. Som hörs på begreppet ”fettfrysning” kan du också förvänta dig att känna dig lite kylig i behandlingsområdet. Dessa sensationer avmattas dock hastigt i takt med att du bedövas av kylan.

Efter fettfrysningen kan du känna en bultande eller krampande känsla i området som behandlats – dessa biverkningar försvinner dock för de flesta klienter redan inom ett dygn.

Bieffekter av fettfrysning

En återkommande fråga om Fettfrysning är om man kan återgå till normala aktiviteter direkt efter en fettfrysningsbehandling och svaret är – ja, det kan du.

Eftersom Fettfrysning är en icke-kirurgisk behandling som är minimalt invasiv är dess bieffekter också väldigt milda. Rodnad, svullnad, blåmärken och känselbortfall i behandlingsområdet är vanliga symptom efter en fettfrysningsbehandling, men försvinner oftast efter några dagar och senast inom ett par veckor. En del individer upplever också tillfälliga symptom såsom en kliande känsla, muskelryckningar och/eller känslighet för beröring – dessa är också helt normala reaktioner.

Vi uppmanar dig alltid att kontakta Bella Line om du känner oro över dina symptom.

Fördelarna med Fettfrysning

”Varför välja just Fettfrysning?” kanske du funderar när du står i valet och kvalet mellan olika fettreduceringsmetoder. En helt rimlig fråga tycker vi på Bella Line. Följande är några av fördelarna med Fettfrysning som gör metoden till ett populärt val världen över:

 • Icke-invasiv
 • Välbeprövad och trygg
 • Relativt smärtfri
 • Minimal återhämtningsperiod
 • Få bieffekter (endast tillfälliga)
 • Effektiv (vetenskapligt påvisade resultat)
 • Kräver ofta endast en behandlingsomgång
 • Bestående resultat

Vilka områden av kroppen kan behandlas med Fettfrysning?

Fettfrysningsbehandling kan användas för att åstadkomma synliga reduceringar i fettvalkar på ett flertal olika områden av kroppen. De vanligaste behandlingsområdena för Fettfrysning fettfrysningsbehandling inkluderar:

coolsculpting före efter

 • Mage
 • Insida och utsida av lår
 • Rygg (kärlekshandtag)
 • BH-valkar
 • Baksida armar (gäddhäng)
 • Dubbelhaka
 • Under rumpan

I konsultation med en specialist kan du få en individuell behandlingsplan som är utformad efter just dig och din vision av din framtida kropp.

Har du en fråga angående Fettfrysning och dess kompabilitet med en specifik fettansamling på din kropp? Hör av dig och rådgör med oss specialister på Bella Line – vi hjälper dig hitta den optimala fettreduceringsmetoden för just dig.

För vem passar Fettfrysning?

Fettfrysning är den perfekta metoden för dig som kämpat med hälsosam kosthållning och träning en längre tid utan att se resultaten som du önskar. Fettfrysningsbehandlingen kan hjälpa dig reducera envisa fettdepåer och ge din figur det naturligt skulpterade utseendet som du drömmer om. De allra flesta personer är lämpliga för en cryolipolysis-behandling genom Fettfrysning 360.

Observeras bör dock att fettfrysningsbehandlingar inte är till för viktminskning. Fettfrysning är en optimerad fettreduceringsmetod för individer som vill reducera lokala områden med envist överflödigt fett som inte vill ge med sig trots en hälsosam livsstil.

Personer som genomgått en operation i behandlingsområdet bör vänta i minst 12 månader innan en fettfrysningsbehandling påbörjas. Gravida och personer med köldrelaterade sjukdomar eller bråck är inte lämpliga kandidater för fettfrysning och bör undvika Fettfrysning. Personer med infektioner i det önskade behandlingsområdet behandlas inte.

Titta på vad våra kunder säger

Fakta

Vilka resultat kan jag förvänta mig av fettfrysning? Fungerar det verkligen?

Det du kan förvänta dig efter en fettfrysning behandling är en synlig reducering av fettet i behandlingsområdet samt en skulpterande effekt på din figur. En fortsatt hälsosam livsstil rekommenderas för att optimera resultaten av behandlingen. Synliga resultat kan upplevas så tidigt som 14 dagar efter behandlingens avslut. Den maximala effekten av en fettfrysning genom fettfrysning estimeras dock inte vara uppnådd förrän 2–4 månader senare.

Vetenskapliga studier påvisar fettfrysningsbehandlingars effektivitet, bl.a. en studie från 2015 använde sig av ett flertal kliniska studier och fann i resultatet genomsnittliga minskningar i fettdepåer mellan 14,67% och 28,5% bland deltagarna. I studien drogs slutsatsen att cryolipolysis är både ett effektivt och tryggt alternativ till kirurgiska och mer invasiva metoder för fettreducering (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4444424/).

Låter fettfrysning som någonting för dig?

Drömmer om en konturerad kropp – utan envisa fettansamlingar som vägrar ge med sig trots kontinuerlig ansträngning med en hälsosam kost och träning? Du är inte ensam. Det finns en anledning till varför fettfrysning idag är en populär fettreduceringsmetod världen över.

Säg farväl till envisa fettdepåer och välkomna den skulpterade figuren du förtjänar – konsultera oss på Bella Line och boka din fettfrysning behandling nu direkt!

Ta tillfället att boka fettfrysning behandling

Klicka på knappen och hitta en ledig tid som passar dig och spara tid