Skip to content

072 126 23 24   info@bellaline.se

Hannebergsgatan 22, Solna

Permanent makeup ögonbryn

 

permanent makeup ögonbryn före efterÖgonbryn är en viktig del av våra ansikten. Med hjälp av våra ögonbryn kan vi uttrycka känslor, skapa vackra former och färger för vårt utseende.

Många personer väljer idag att sminka sina ögonbryn för att förbättra formen eller färgen och helt enkelt förbättra sina ögonbryn. Det kan bero på olika faktorer som att man har för tunna eller ljusa ögonbryn, tappat formen de senaste åren, eller färgat håret och därav också vill ha en annan färg på ögonbrynen.

Resultatet av en permanent makeup ögonbryn varar väldigt länge vilket också gör det till en effektiv och smidig metod att använda sig utav för att slippa sminka ögonbrynen varje dag. Utöver att spara tid så kan en kosmetisk tatuering också förbättra utseendet och även självförtroendet.

Att göra en kosmetisk tatuering på sina ögonbryn har de senaste åren blivit en stor trend och hjälpt hundratusentals personer att få den färg och form de önskar på ögonbrynen.

En kosmetisk tatuering på ögonbrynen har många fördelar som att exempelvis slippa sminka ögonbrynen varje dag med smink, som också det kan innehålla onaturliga kemikalier och orsaka irritation eller acne runt ögonbrynen.

En kosmetisk tatuering innebär också att när ögonbrynen utsätts för vatten som när det regnar, när man badar, eller när man duschar, så är de fortfarande kvar utan den minsta påverkan.

Det finns flera olika sätt att göra en kosmetisk tatuering på, vi ska gå in på detalj för hur de två vanligaste metoderna vi använder oss utav går till.

Innan man påbörjar sin kosmetiska tatuering så diskuterar man först med tatueraren om vilken metod som man vill utföra och vilken färg och form man vill ha på ögonbrynen. Tillsammans med tatueraren så går man igenom designen och man mäter också ut formerna på ansiktet och markerar var och hur tatueringen ska placeras.

Om man är osäker på vilken metod som passar bäst så kan man först gå igenom de två metoderna med tatueraren. Vilken metod man väljer kan bero på om man gjort en kosmetisk tatuering innan, vilken typ av ögonbryn man gillar, och vad som passar ens ansiktsform och utseende.

Det går också att kombinera de två metoderna och allt beror helt enkelt på vad för utseende man är ute efter.

Tusentals nöjda kunder garanterar resultaten av våra behandlingar

Det här kan inte vara en tillfällighet

Siffror

Kunder
BEHANDLIGAR
TJÄNSTER

Permanent makeup ögonbryn

Ta till vara på tillfället och boka Permanent makeup ögonbryn till kampanjpris på 1500 kr (ordinarie pris 3500 kr).

Microblading

Den första och mest vanliga kosmetiska tatueringen för ögonbryn kallas microblading.

Det finns många smeknamn till denna metoden som exempelvis japanska metoden och 3D tatuering. Med 3D menar man att resultatet ger en 3D-effekt och det är alltså inte ett annat verktyg som används.

Till skillnad från andra tekniker som använder sig utav en tatueringsmaskin, som alltså skapar digitala tatueringar, så använder vi oss utav specialistverktyg och gör hela arbetet manuellt med noggrann detalj.

För denna proceduren används ett tunt specialistverktyg som ser ut som en kniv.

Det är dock inte en kniv utan verktyget är gjort av små nålar där toppen av nålen används för att göra manuella snitt vid ögonbrynen. Beroende på om kunden vill ha tjockare hårstrån eller tunnare hårstrån så kan man välja olika tjocklekar på nålarna. Snitten görs beroende på den tjocklek och längd som önskas av kunden.

Istället för att använda sig utav en maskin så görs varje snitt manuellt av tatueraren för att uppnå bästa design och form. För varje snitt som görs doppas tippen av nålen i pigment för att sedan appliceras inne i snittet. Färgen sjunker då in i snittet som görs i ögonbrynen.

Proceduren kan ta upp till två timmar och efter att processen är färdig så bör man vänta 20-30 minuter på att färgen sjunker in i ögonbrynen. Denna tatueringen kan upplevas som lite intensiv och smärtsam för kunden och det kan därför vara bra att vila efter att processen är över.

Vanligtvis när man gör microblading så kommer man tillbaka efter 4-8 veckor för att fixa till formen eller fylla på.

Det krävs oftast två sessioner för att få den fulla effekten eftersom att huden runt ögonbrynen kan påverka pigmentet. Beroende på vilken typ av hud man har, exempelvis oljig eller torr, så kan tatueringen påverkas under de första veckorna. Därför gör man en påfyllning för att se till att önskad form, färg, och design uppnås. Efter att man är klar med den andra påfyllningen så varar tatueringen upp till två år.

Man kan göra en till påfyllningen efter ett år om man vill att den ska vara ännu längre, annars kommer den efter två år att försvinna helt och hållet.

Puder ögonbryn

Den andra metoden kallas puder ögonbryn och fungerar som kosmetiskt smink. Man pudrar in färgen i ögonbrynen på ett mer fylligt och utspritt sätt istället för att dra streck som påminner om strån. Pudereffekten liknar samma process som när man sminkar ögonbrynen med ögonbrynsskugga och när man applicerar pigmenten, alltså färgen, så gör man det mer transparant.

Man kan välja att göra färgen mer fylligare på vissa områden som i mitten och man kan göra det ljusare i kanten, så att man får den bleknande effekten som när man sminkar sig.

Resultatet blir jämnare och fylligare. Man kan göra en puder ögonbrynstatuering om man gillar ett jämnt utseende på sina ögonbryn eller om man har en tidigare microblading tatuering som man vill täcka över. Det kan också vara så att man redan har tydliga ögonbryn men färgen är för ljus eller vag och man använder därför pudereffekten för att skapa en tydlig bas under ögonbrynen man redan har.

En puder ögonbrynstatuering görs med en nål som går djupare in i huden och små snitt med pigment görs i ögonbrynen, som prickar. Tatueringen håller då mycket längre än vad den gör för microblading-tekniken. Den kan hålla upp till 3 år och det är vanligt att göra en påfyllning inom 1-2 år. Om man inte gör en påfyllning så försvinner tatuering helt inom 2-3 år.

Titta på vad våra kunder säger

Fakta

Ta tillfället att boka Permanent makeup ögonbryn til kampanjpriset, med up till  40% RABATT

Klicka på knappen och hitta en ledig tid som passar dig och spara tid