4 Tips för dig med känslig hud

Att ha känslig hud kan kännas som en riktig förbannelse och kanske allra mest för att inte bara blir huden irriterad men man vet ofta inte heller av vad det var som upprörde den just den här gången. De dåliga nyheterna är att du inte kan bli av med känslig hud, men de bra nyheterna är att det går att lära sig leva med det. Om du har problem med känslig hud som lätt blir irriterad och du inte vet hur du ska ta dig tass med hudvård så har den här artikeln 4 tips för dig så att du kan lära dig att bli bättre på att skona din hud (begränsa antalet produkter, testa produkter, skin scrubber, håll koll på vattentemperaturen).

Begränsa antalet produkter du använder

Begränsa antalet produkterNär du har känslig hud är det en bra idé att du inte ändrar din rutin för mycket eller för ofta, vilket tyvärr betyder att du inte borde experimentera med mängder av spännande produkter. Du bör ha en cleanser i din rutin, en dagkräm med SPF och en nattkräm. En serum, toner och liknande går också bra, men försök undvika alltför många ansiktsmasker och peelings som kan skada din ömtåliga hud. Så fort du hittar något som fungerar, fortsätt med det!

Varför fungerar det att begränsa antalet produkter?

Hud som är lättirriterad får ofta reaktioner mot olika ingredienser, så det är bäst att du håller dig till så få produkter du kan och med så få ingredienser som möjligt. Det minskar irritation och ger din hud en bättre chans att återhämta sig. Det är även klokt att hålla sig till oparfymerade produkter om möjligt.

 

Testa produkter innan du använder dem i ansiktet

När du väl ska introducera nya produkter bör du alltid testa dem innan; alltså använder du dig av ett lapptest. Applicera lite av produkten på insidan av handleden och se om det blir någon reaktion. Om det inte svider, visar rodnad eller liknande så är produkten troligtvis säker att applicera på ansiktet också.

Varför fungerar detta?

Insidan av din handled har känslig hud och kommer därför antagligen reagera på samma saker som ditt ansikte reagerar på. Därför bör du prova alla nya produkter på så sätt innan du har gnidit in hela ansiktet med något som irriterar huden. Det kan dessutom hjälpa dig att lära dig om vad din hud är känslig mot; när din hud reagerar är det en bra ide att läsa ingredienserna och notera potentiella bovar.

Titta på vad våra kunder säger

Fakta

 

Prova ultraljudspeeling för mild exfoliering

 

Prova ultraljudspeelingOm du har känslig hud och inte än har provat ultraljudspeeling så missar du något!

Ultraljud ansiktsskrubb är en djuprengörande ansiktsbehandling som hjälper dig att rensa hud från döda hudceller och smuts. Det fantastiska med den här behandlingen är att den är ideal för känslig hud och ingen återhämtningsperiod är nödvändig. Det är viktigt att exfoliera, oavsett hudtyp, men många peelings kan orsaka rodnad och irritation och därför är en mild ansiktsbehandling med ultraljud en suverän lösning till det problemet.

Instrumentet som används är en ultraljudsspatel, och den hjälper till att rensa död hud genom en vattenbaserad peelingbehandling. Verktyget har en platt form som används på våt hud för bästa resultat. Ultraljudsljudvågor hjälper för att lossa på död hudcellsuppbyggnad och andra orenheter.

En sådan här ultraljudsskrubber är bra för alla hudtyper men talar särskilt till de med känslig hud. Det här är nästa generation av exfoliering; andra exfolieringsalternativ som mikrodermabrasion är mycket effektiva men kan orsaka rodnar och torr hud. Detta skonsamma med ändå effektiva alternativ är helt enkelt perfekt för alla hudtyper och allra mest de som har lättirriterad hud.

Inte bara det utan denna skin scrubber ökar även blodcirkulation vilket är ytterligare ett faktor som kommer ge dig hälsosammare hud; blod transporterar nämligen näringsämnen och syre till celler i hela kroppen, inklusive din hud. Dessutom hjälper ultraljudsbehandlingen huden att absorbera och dra nytta av serums och hudkrämer. Även om “Ultraljudsbehandling” låter lite sci-fi och kanske skrämmande så kan du slappna av i att behandlingen inte är alls smärtsam. Tvärtom upplevs den snarare som ganska bekväm, likt en massage.

Fördelar med ultraljudspeeling

  • Minskar rynkor
  • Minskar rosacea
  • Behandlar inflammation
  • Hjälper huden behålla fukt
  • Kan hjälpa till med läkande
  • Förbättrar hudton
  • Ökar cellförnyelse
  • Förbättrar blodcirkulation

Varför fungerar denna ansiktsbehandling så bra?

Ansiktsrengöring med ultraljud låter fungerar på det sättet att hundratusentals microvibrationer exfolierar huden, lossar på smuts och kan på så sätt hjälpa dig bli av med 99% av orenheterna på din hud. Eftersom de innehåller varken starka ingredienser eller är hårda mot huden så är ultraljudsbehandlingar perfekta för att skonsamt djuprengöra. Rengöringen och portömningen minskar också risken för utbrott, finnar och inväxta hårstrån. Behandlingen ger ett omedelbart resultat som kvarstår länge.

Håll koll på vattentemperaturen

När du duschar och tvättar ansiktet är det bäst att du håller dig till ljummet eller varmt vatten: håll dig undan från hett! Det är många som njuter av långa, heta duschar men tyvärr känner inte våra kroppar samma sak som vi gör. Både huden och håret skadas av för varma duschar. Om du ändå känner att du inte kan leva utan heta duschar så bör du i alla fall ta korta duschar – max 15 minuter.

Varför hjälper det att undvika hett vatten?

Hett vatten skadar keratincellerna vilket är det yttre lagret av huden. Genom att störa hudens ytterlager förstör värmen hudens förmåga att hålla sig återfuktat och på så vis blir huden torr och irriterad. Att undvika detta kommer hjälpa huden hålla sig återfuktad vilket även kommer hjälpa den ta igen sig bättre och göra den hälsosammare i helhet.

Tusentals nöjda kunder garanterar resultaten av våra behandlingar

Det här kan inte vara en tillfällighet

Siffror

Kunder
BEHANDLIGAR
TJÄNSTER

Ta tillfället och passa på att boka Microblading 3D ögonbryn til kampanjpriset, med up till  40% RABATT

Klicka på knappen och hitta en ledig tid som passar dig och spara tid

 

 

Alla älskar känslan av att ha mjuk, skimrande hud. Även om känslig hud kan kännas jobbigt när huden är svår att ta hand om så är det bästa man kan göra att lära känna sin hud och hur man handskas med den. Det krävs mycket tålamod och lite forskning för att hitta rätt balans men det är absolut möjligt att göra. Drömmen om perfekt hud är inte utom räckhåll bara för att du stöter på lite problem under vägen! Om du är villig att investera i din hud kommer du så småningom se resultat.