Fördelar med microneedling

Dermapen microneedlingMed åren blir microneedling allt mer populärt, fler och fler vill göra den kosmetiska behandlingen. Önskar du att bli av med rynkor, ärr eller andra ojämnheter? Då är microneedling den perfekta behandlingen för dig.  Alla vet dock inte riktigt vad det är eller vilka fördelar microneedling kan ha för dig och din hud. Det ska vi berätta för dig här idag i detta inlägget.

Vad är micronedling och hur går behandlingen till?

Du kan du välja att göra denna behandling på ansikte men även hals, ben, rumpa m.m. Microneedling behandlingen jämnar ut din hudton samt hjälper till med rynkor och ärr. Behandlingen ger dig ett resultat av en fin, len, slät och föryngrad hud.

En microneedling utförs med små nålar i en dermapen som sticker små hål i din hud som sedan skapar en form av stimulering som reparerar din hud. Dessa små nålar når endast det yttersta av din hud så du behöver inte oroa dig, behandling är näst intill smärtfri. Men du kan dock förvänta sig lite rodnad efteråt där behandlingen har utförts. Du kommer se framsteg i din hud direkt efter första behandlingen har är klar.

Själva behandlingens ordning, steg för steg är först att rengöra huden och därefter utförs den desinficering av huden. Efter denna utförs en kemiska peelingen, Meso Serum applikation, beroende på kundbehov och en lugnande gel mask läggs på innan repair krämen kommer fram.

Vad är fördelarna med microneedling?

Precis som med andra kosmetiska behandlingar har även microneedling många fördelar. Men på grund av ansiktsbehandlingens popularitet och faktumet att det funnits i 20 år är detta till största del fördelar och det är sällan man träffar på några nackdelar efter eller under behandlingen. Det finns inte heller några kännbara biverkningar. Men vad är då dessa fördelar och varför borde du gå igenom med en microneedling behandling?

Titta på vad våra kunder säger

Fakta

 

Stimulation av hudens kollagen

Microneedling behandlingen stimulerar tillväxten av mer kollagen i din hud, med åldern brukar denna produktion försämras och saktas ner men med denna behandlingen kan du vända på detta. Stimulation sker genom att de små nålarna i en dermapen sätter igång kroppen och hudens svar på “skada”. Dessa nålar är placerade strategiskt och välgenomtänkt för att ge dig och din hud det bästa resultatet. ansiktsbehandlingen stimulerar dock inte endast kroppens produktion av kollagen utan också revaskularisering samt tillväxten av nya blodkärl.

Efteråt kommer det lämna dig med en fylligare och lenare hud vilket ger dig ett mer ungdomligt utseende.

 

Jämnar ut rynkor och förbättrar hudton

Microneedling stimulerar inte endast kollagen, behandlingen gör så mycket mer för din hud än bara det. Den jämnar även ut rynkor och linjer som framstår med ålder eller liknande. Detta sker i tur med att kollagen stimuleras vilket leder till att din hud blir mer elastisk och starkare. Detta förbättrar då fastheten och jämnar ut rynkor och linjer.

Men det är inte det ända behandlingen kan göra kosmetiskt sätt, utan den kan även hjälpa till med att förbättra och jämna ut din hudton. Om du har pigmentfläckar som du önskar att få bort eller minska är detta ett perfekt alternativ för dig. Microneedling hjälper till med att bryta isär de oönskade pigmentfläckarna.

 

Förbättrar dina ärr

Om du tidigare har haft problem med acne eller simpelt nog har ett ärr du önskar skulle försvinna eller vara mindre tydligt kommer denna behandlingen hjälpa dig med även det. Då din hud upplever trauma i forma av en solbränna, acne eller liknande försöker den läka sig själv och återgå till sitt naturliga stadie. Men det är inte så lätt för huden att göra själv. När din hud är i sin egna läkningsprocess har den en tendens att dras nedåt vilket resulterar i vad som kallas fibros. Fibros är en vävnad som bildas i huden efter läkningsprocessen. Fibros är något som microneedling är en succé på att bryta ner då det låter huden slappna av. Detta gäller dock till största del ärr som är orsakade av acne, solbränna, inflammation eller liknande. Alltså är behandlingen inte lika effektiv med att förbättra ärr från operationer eller större former av ärr.

 

Minskar pormaskar

Vi alla har under vårt liv fått pormaskar och de kan vara riktigt irriterande och kan dyka upp lite var som helst på kroppen. För många pormaskar kan tyvärr skada din hud och ger en större risk att utveckla rynkor med tiden. Men som tur är, är microneedling även en effektiv behandling för detta. Med hjälp av nålarna och dermapen öppnas dina porer upp under ansiktsbehandlingen och en direkt minskning av promasker sker. En tidig period efter behandlingen kommer du märka hur mycket mindre de pormaskar du har är och hur mycket finare din hud är allmänt. Dock kan de självklart dyka upp igen, därav är det viktigt att du själv behandlar din hud varsamt. Om du även skulle vilja förbättra dina pormaskar ytterligare kan du genomgå behandlingen flera gånger om.   

Tusentals nöjda kunder garanterar resultaten av våra behandlingar

Det här kan inte vara en tillfällighet

Siffror

Kunder
BEHANDLIGAR
TJÄNSTER

Ta tillfället och passa på att boka Mikronedling dermapen behandling til kampanjpriset, med up till  40% RABATT

Klicka på knappen och hitta en ledig tid som passar dig och spara tid

 

Effektivare hudprodukter

Visste du att endast några procent av de hudprodukterna du använder faktiskt penetrera huden? En ytterligare fördel med denna ansiktsbehandlingen är att den förbättrar din huds förmåga att absorbera dina hudprodukter. Detta är på grund av att microneedling skapar tusentals små osynliga hål som tillåter dina hudprodukter såsom, ansiktstvätt eller ansiktskräm, att absorberas bättre. I sin tur gör detta produkterna mer effektiva för dig och din hud. Det blir enklare att applicera produkterna och dem värker mycket bättre än tidigare. Så det är inte endast själv ansiktsbehandlingen som hjälper dig och din hud utan den hjälper även din hud ytterligare efter behandlingen.

Behandlingen kan göras på hela kroppen

Dermapen microneedling behandling

När man pratar om att göra en microneedling behandling tänker nog de flesta av oss att det endast är en sorts ansiktsbehandling. Men det är så mycket mer än det. Microneedling går att utföra på flertal delar av kroppen, inte bara ansiktet. 

Microneedling dermapenBehandling kan utföras lite var som helst och kan hjälpa dig med celluliter, acne ärr på t.ex. rygg eller bristningar. Det är inte endast ditt ansikte du kan förbättra och ge ett yngre utseende till utan hela kroppen.

Förbättra hårförlust

Behandlingen förbättrar inte bara din hud utan kan även vara en effektiv behandling för hårförlust.

Många studerar idag om denna behandling även kan hjälpa alopecia patienter. Anledningen till att microneedling kan vara så effektivt för hårförlust är att behandlingen inducerar stam celler i hårsäcken vilket kan leda till hårväxt. Precis som med hudprodukter kan behandlingen även hjälpa till med att absorbera produkter och medicinkrämer för hårförlust. Detta är för samma anledning som tidigare nämnt om hudprodukter. Därav gör det dina hårförlusts produkter mer effektiva efter behandlingen. Så om du lider av någon form av hårförlust eller kanske till och med önskar att ditt skägg skulle växa lite mer, testa microneedling. Det kan vara svarat till dina problem och hjälpa dig mer hårväxt.

Minskar rodnad (Rosacea)

Om du stör dig på hur lätt ditt ansikte blir rött och får en rodnad eller om du lider av hudsjukdomen rosacea kan microneedling hjälpa dig minska även detta. Om du lider av en hudsjukdom bryts kollagen i din hud ner snabbare, stimulationen till kollagen från behandling hjälper då dessa områden. Till exempel rosacea, en hudsjukdom som lämnar en med rodnader och acne liknande märken. Tjockheten och rodnande kan då minskas med hjälp av microneedling behandlingen. Och som ett plus kommer din hud absorbera dina krämer för hudsjukdomen bättre efteråt och gör dem mer effektiva. Detta kommer hjälpa din hud att läka bättre och minska effekter hudsjukdomen har haft på din hud.

Snabbaste läketiden

Vi alla har sett hur många olika ansiktsbehandlingar och hud behandlingar som finns idag som laser- och microneedling behandling.

Men visste du att microneedling har den snabbaste läketiden av nästan alla? Det tar endast 24-72 timmar för dig att märka effekterna och kunna njuta av lystert du får från behandlingen. Medan behandlingar som t.ex. laser har en läketid på 3 till 10 dagar. Om du då är en väldigt upptagen person, gillar att gå ut mycket och socialisera dig eller jobbar ofta är microneedling perfekt för dig. Din hud kommer läka på en kort tid och du kan nästan direkt gå ut och träffa vänner eller bege dig till jobbet utan att någon kommer tänka på hur din hud ser ut under läknings perioden. Istället för att någon frågar dig vad du har gjort eller varför ditt ansikte är så rött kommer många bara lägga märke till hur fin din hud är. Så varför inte välja microneedling istället då?

Lättare smink applikation

Vi alla har haft dagar när sminket bara inte vill applicera rätt, foundation blir ojämn och bronsen vill bara inte applicera rätt. Efter microneedling kommer detta problemet inte uppstå lika ofta. Microneedling lämnar din hur jämn, len och mer elastisk vilket gör att sminket lättare appliceras. Precis som med att måla är det alltid lättare på en jämn och len yta än något annat. Ditt smink kommer alltså appliceras mer jämn och smidigare. Och tillsammans med de rätta hudprodukterna som återfuktar din hud kommer detta bli ännu mer tydligt efter behandlingen. Detta är ännu en av de många fördelar med en microneedling behandling.