Permanent fettreducering med hjälp av fettfrysning behandling

(Coolsculpting, Cyrolipoysis, Cool Contour, Cooltech Clatuu…)

Vi alla har små saker som stör oss på vår kropp eller vårt ansikte. Vissa kan det vara näsan och för andra dubbelhakan. Många önskar att man på något sätt kunde enkelt ta bort fettet under hakan eller armarna men har inte hittat en lösning än. Därför är jag här för att berätta om Fettfrysning. En fettreducering helt utan kirurgi, visst låter det helt fantastiskt? Vad är då Fettfrysning, hur går det till och vad gör det för nytta? Det ska jag berätta för dig idag.

Vad är Fettfrysning?

Fettfrysning, även kallat CoolShape, Cyrolipoysis, Coolsculpting… är en kirurgi-fri lösning för de som önskar utför en fettreduktion utan att behöva ligga på operations bordet.

Fettfrysning kallas även för Coolsculpting och tar bort det extra fett du har svårt att tappa även med träning och bra kost. Detta går att göra på t.ex. magen, lår, armar eller dubbelhaka. Fettreduceringen är även en permanent och säker behandling att utföra. Med hjälp av fettfrysning kan du forma din kropp till dröm kroppen du alltid önskat.

Hur fungerar behandlingen?

FettfrysningDå man utför en fettfrysning bestämmer man först vilka områden man önskar behandla. Därifrån lägg en geldyna och en applikator på de områden man ska behandla. Denna applikatorn “suger in” de områden som ska behandlas och ger en nypande/känsla att det drar till på behandlingsområdena. Efter denna processen tillsätts en kontrollerad kyla på områdena, detta kommer kännas väldigt kallt. Och det är allt, behandlingen är väldigt simpel och säker. Många sover lite, lyssnar på musik eller liknande under behandlingen. Efteråt kan du återgå till din vardag precis som vanligt.

När behandlingen är slutförd och områdena behandlade fryser fettcellerna ner och kroppen själv får ut de döda cellerna naturligt med tiden. När de döda cellerna är borta kommer de aldrig tillbaka. Går du upp i vikt kan de dock göra det så man måste fortfarande sköta sin kost och kropp bra efteråt. Man brukar se resultaten gradvis efter behandlingen och efter ca 2 månader kan man ofta se 80% av resultaten från fettfrysning.

Finns de några biverkningar?

Som tidigare nämn är fettfrysning en säker behandling men självklart kommer den med några få biverkningar, dessa är dock endast temporära. Efter behandlingen är det inte ovanligt att du upplever rodnad, svullnad, blekning, blåmärken, stickningar, sveda eller liknande på de behandlade områdena. Detta beror på kylan som används och applikatorn men försvinner inom kort tid. Detsamma gäller dommningar som kan hålla i sig i några veckor efter behandlingen.

Mer sällsynta biverkningar är paradoxal hyperplasi, smärtor, hudpigment eller förhårdnad under huden. Det är dock väldigt ovanligt att dessa typer av biverkningar förekommer.

Titta på vad våra kunder säger

Fakta

 

Vilka passar fettfrysning inte?

Precis som med alla andra medicinska behandlingar och läkemedel kan de vara 100% säkra men ändå inte passa alla och så är det även med fettfrysning. Innan du bokar in en behandling bör du fråga om rådgivning från en doktor för att se om behandlingen är för dig eller inte.

De som inte bör utföra fettfrysning är de med följade sjukdomar:

  • Kryoglobulinemi
  • Köldagglutininsjukdom
  • Paroxysmal köldhemoglobinuri.

fettfrysning kan orsaka seriösa komplikationer för de med dessa sjukdomar. Prata därför alltid med en doktor innan för att ta reda på om du kan utföra behandlingen och att du inte lider av dessa sjukdomar.

Om du är gravid/ammar bör du inte heller utföra behandlingen, vänta istället. Detsamma gäller nyopererade, de med hjärt- och kärlsjukdomar och hepatit C.

Vad är fördelarna med fettfrysning?

En av de största fördelarna är ju självklart hur enkelt dina resultat kommer synas, det krävs ingen kirurgi eller läkningsprocess efter behandlingen. Det är så simpelt att du genomför behandlingen och därefter kan fortsätta med din dag precis som vanligt med några få eventuella biverkningar så som rodnad. Det är ett bra alternativ till en fettsugning.

Behandlingen är även FDA godkänd vilket betyder att det är en säker behandling, även enligt myndigheterna. Behandlingen kan även leda till en 20% fettminskning efteråt, ett jättebra val för dig som inte lyckas få bort det där sista envisa fettet.

fettfrysning är även mycket billigare än kirurgi och har en liknande effekt, behandlingen gör därav även mindre ont för din plånbok. Och på grund av den korta tid behandlingen tar och hur snabbt du är uppe på fötterna igen är det perfekt för dig med ett fullt schema. Tillskillnad från fettsugning där det tar flera dagar tills din kropp har läkt och du kan återgå till din vanliga vardag. Under fettfrysning kan du till och med spendera behandlingen med att få gjort några uppdrag så som svara på mejl och liknande.

Efter att behandlingen är klar kommer du heller inte ha några synliga ärr vilket är något många skyggar iväg ifrån med fettsugning. Så om du är orolig för att ärr ska uppstå är denna behandlingen ett bra val för dig. fettfrysning är även helt smärtfritt eftersom det är kirurgi fritt, du kommer därav inte ha några problem med att röra dig som vanligt efteråt. Och du kommer heller inte känna något obehag från behandlingen.

Coolsculpting Ytterligare en fördel är att behandlingen kan utföras på nästan vilken kroppsdel som helst. Det kan vara låren, gäddhäng, mage, armar, rygg m.m. Du väljer själv hur du vill forma din kropp med fettfrysning. Dock behöver varje område olika typer av applikator, men ibland kan man applicera flera olika ifall du önskar göra behandlingen på flera områden samtidigt. Dock kan det vara smidigare att ta varje område var för sig.

Tusentals nöjda kunder garanterar resultaten av våra behandlingar

Det här kan inte vara en tillfällighet

Siffror

Kunder
BEHANDLIGAR
TJÄNSTER

Ta tillfället och passa på att boka Fettfrysning 360° behandling til kampanjpriset, med up till  40% RABATT

Klicka på knappen och hitta en ledig tid som passar dig och spara tid

 

Hur ska du förbereda dig inför behandlingen?

Först och främst bör du ta kontakt med en doktor för att ta en titt på din hälsa och så att du uppfyller alla krav för att kunna utföra behandlingen Cryolipolysis. Det är extremt viktigt att du dubbelkollar så att du inte lider av de ovanstående sjukdomarna innan du bokar in en behandling. Även om du själv är säker att du inte gör det kan det vara bra att ta det säkra för det osäkra. Därefter kan det vara bra att boka en konsultation för att tillsammans med behandlaren gå igenom dina önskemål och vad dina resultat kan vara.

På så sätt får du oh behandlaren en övergripande uppfattning om vad du vill, vad du kan få realistiskt sätt m.m. inför fettreduktionen. Mer än så behöver du inte göra inför din behandlingen, efter dessa steg är det bara att dyka upp. Det är dock viktigt att notera att fettfrysning är en behandling som är tillför att hjälpa med det extra envisa fettet, innan och efter måste du själv sköta din kropp och hälsa för att se och uppnå dina mål.

Vad du kan förvänta dig på behandlingsdagen

När du besökt specialisten för din konsultation kommer du även ha fått en behandlingsplan som är gjord specifikt för din kropp. Detta är för att alla kroppar är olika och alla har olika mål. Denna plan har din specialist tagit fram åt dig med hjälp av konsultationen. På denna behandlingsplan kommer det finnas information om t.ex. vilken applikator som passar din kropp och ditt behandlingsområde bäst. Vissa väljer att behandla flera områden samtidigt medan andra väljer att behandla ett område åt gången. Detta är upp till vad du önskar och vad din specialist rekommenderar åt dig. Vissa behöver/väljer att göra behandlingen mer än en gång. Det beror på hur många områden du vill behandla och hur du vill att dina resultat ska vara.

Mer fakta om fettfrysning

Fettfrysning, även känt som CoolShape, Coolsculpting, Cryolipolysis… blev FDA godkänt år 2010 och har med åren blivit allt mer populärt. Tills idag har ca 7 miljoner behandlingscykler utförts över hela världen och behandlingen har en väldigt stor patientnöjdhet. Det finns många artiklar på nätet från patienter om behandlingen och deras resultat som du kan läsa om du är intresserad att läsa om andras upplevelser. Här kan du även se deras före och efter bilder, vilket du också kan på många andra ställen för att få en överblick till hur dina egna resultat kan se ut.

Denna typ av fettreduktion varierar i pris, det kan kosta ca 7000kr, 4900kr eller annat per område eller timma. Det hela beror på var du gör det och hos vem. Efter din behandling kan det behandlade området nästan se ut som en klump smör, alltså rektangulärt. Detta får du dock lätt bort med lite massage på det behandlade området så det är inget att oroa sig över.

Utöver CoolSculpting finns även CoolMini, exakt samma sak men är istället till för att behandla mycket mindre områden. Till exempel armhålorna, knän eller gäddhänget. Alltså kan du även behandla dessa områdena med samma metod om så önskas.

Dina resultat är upp till dig, självklart är CoolSculpting till för fettreducering men det är väldigt viktigt att du håller en bra diet och håller dig borta från dåliga vanor. Behandlingen är inget viktminsknings alternativ utan det är till för att få bort det envisa fettet du verkligen inte kan få bort på egen hand. Se därför till att hålla igång dig och äta bra som du gjort tidigare för att behålla dina resultat efter behandlingen. Skulle du gå upp i vikt senare efter behandlingen kommer detta fördelas jämnt över din kropp så det kan hända att de behandlade områdena håller sig mer “formade” till dina önskemål fortfarande.