Allt du behöver veta om ögonbryn

 

 

permanent maekup ögonbryn före efterHar du alltid velat veta mer om dina ögonbryn och dess funktion, kosmetiska behandlingar eller hur du ska sminka dem till perfektion?

Då har du kommit rätt, för idag ska jag berätta allt du behöver veta om dina ögonbryn. Vare sig du är intresserad om ögonbrynformning genom historien och funktion eller vad du kan göra för kosmetiska behandlingar och hur du ska sminka dem. Allt du någonsin behöver veta finns här.

Titta på vad våra kunder säger

Fakta

Ögonbrynformning genom historien

Låt oss börja med ögonbrynens historia.

  • Under 1800-talet fyllde man sällan i sina ögonbryn och det var endast en möjlighet för rika.
  • Sedan kom 1900-talet där man sakta började använda sig av puder för att fylla i sina bryn. De skulle vara riktigt tunna och smått böjda. Under det sena 1900-talet började trenden med tjockare och fylligare ögonbryn tack vare kändisar så som Audrey Hepbrun.
  • Men under det tidiga 2000-talet fanns trenden att fylla i dem fortfarande. Men trenden med tunnare ögonbryn kom tillbaka och det man suktade mer efter var återigen tunna, smala bryn.
  • Nu under 2015-2018 suktar många efter tjockare och fylligare ögonbryn med mycket färg. Det har blivit en stor trend med den sortens bryn, precis som det var med tunna.

Exempelvis har vi Cara Delavigne, hennes ögonbryn är tjocka, fylliga och mörka ett par dröm bryn för många. Men den sortens ögonbryn passar inte alla, det gäller att hitta sin perfekta form. Många använder sig av produkter som ögonbrynspuder, gel, penna etc för att försöka uppnå sina dröm ögonbryn men har inte helt lärt sig tekniken. En lösning för de som ej sminkar sig men önskar efter finare och fräschare bryn eller som är trötta på att sminka sig varje morgon är microblading. Kosmetiker i asien för 25 år sedan utvecklat ett nytt sätt att fylla i sina ögonbryn och få fram den form man suktat efter, microblading, vilket är en kosmetisk tatuering som lämnar kunden med sina dröm ögonbryn och ett leende på läpparna.

Funktion:

Ögonbryn har både fysiska och psykiska funktioner. De är placerade precis ovanför dina ögon för att hindra smuts, oljor och liknande att komma in i ögat. Ögonbrynen är även till för att man ska kunna uttrycka sig själv och framhäva sina känslor som ilska och överraskning. Vilket är fantastiska funktioner men vem vill inte att ens bryn ska se bra ut samtidigt? För det finns det många olika metoder.

Metoder:

Det finns många metoder som används för att forma sina ögonbryn.

  • De vanligaste är med hjälp av sminkprodukter så som puder, gel etc.
  • När man utför den här metoden måste man vara väldigt precis med hur man målar sina ögonbryn och vilken färg man väljer. Passar det med ditt ansikte och hårfärg? Men många väljer att färga ögonbrynen med ögonbrynsfärg. Vilket är ett bra alternativ om du inte orkar sminka dem, men var noga med att välja rätt färg och att färgen inte kommer utanför.
  • En nyare trend och metod är att använda sig av microblading. Vilket är en teknik som kan ge kunden en mer permanent ögonbrynsrutin och du som kund behöver inte oroa dig för att färg ska komma utanför eller att formen blir fel.

Permanenta ögonbryn:

Men även fast ögonbrynen har ett mer vetenskapligt syfte så har de blivit en stor trend genom tiderna. Ögonbryn är en stor del av ens ansikte och kan förändra en persons hela utseende för det bästa eller värsta. Ett par fint formade och fräscha bryn kan få en att se både mer ungdomsfull ut och framhäva ens ansiktsdrag.

Kosmetiker har utvecklat så att man nu kan ändra allt från färg till form på sina bryn m.m.

Som tidigare nämn har vi microblading som ett exempel, den här metoden hjälper dig att forma dina ögonbryn till den perfekta matchningen för din ansiktsform och dina behov. De här metoderna är extremt hållbara och varar i flera år efter behandlingen. Microblading hjälper en att bibehålla sina vardagliga sysslor utan att behöva oroa sig om att sminka sig på morgonen.

Microblading är en metod som många väljer och där man gör små precisa märken för att härma de riktiga håren. Många kändisar har valt den här metoden såsom Adele, Lorde och Bella Thorne. Man kan även göra kosmetiska operationer för att uppnå sina dröm ögonbryn, exempelvis väljer många att göra en ögonbrynslyft. Den här operationen lyfter upp ens ögonbryn för att skapa ett mer feminint eller ungdomlig utseende. Flera olika metoder har även utvecklats för att ta bort bryn hår för att ge dem en tunnare form exempelvis, manuell eller elektronisk vaxning, plockning eller trådning.

Utseende:

Tro det eller ej men ögonbryn är en viktig del av ditt utseende. Ögonbryn kan hjälpa dig att både se yngre ut och framhäva dina ansiktsdrag. Allt beror på hur du gör dem och om du gör dem.

Har du turen nog att ha naturligt fint formade ögonbryn behöver du bara oroa dig om att plocka dem. Men den form du plockar dem till är även väldigt viktig då de kan antingen framhäva eller förstöra dina fina naturliga ansiktsdrag. Passar dem ej din ansiktsform kan de ha en dramatisk påverkan därför bör du gå till en specialist. Alltså är den form du på ögonbrynen du borde ha påverkas stort av din ansiktsform.

Det är även viktigt att ha sin hårfärg i åtanke när man väljer färg på ögonbrynen, är du brunett eller blondin med mörka rötter vill du ha ögonbryn med en mörkare tint för att matcha ditt ansikte och även framhäva dina ögon. Och är du blondin rekommenderas en taupe eller ljusbrun färg.

Det finns även ett talesätt många makeupartister använder sig av “ögonbryn är systrar inte tvillingar”. Med det menar man att ögonbrynen har inte samma höjd eller form men det betyder inte att man inte kan försöka få dem så lika som möjligt.

Men vill du ha tvillingar till bryn är det starkt rekommenderat med microblading eller liknande metoder då de kan hjälpa dig att få en perfekt form på båda som är identisk. Vissa behöver även en mjukare ögonbryn för ett mer ungdoms fullt utseende medan andra behöver hårdare. Men hur vet du vilken ögonbrynsform som passar ditt ansikte bäst?

Ansiktsform:

När du väl vill forma dina ögonbryn, vare sig det är med ögonbryns gel eller puder, är det viktigt att tänka på sin ansiktsform. En regel som många professionella makeupartister, t.ex. Jamie Long, lever vid är “motsatts regeln”. Det vill säga att när man tänker på vad som bör passa bäst för ens ansiktsform ska man tänka det motsatta till vad man har.
Någon med ett rund ansikte borde hålla sig borta från runda eller böjda ögonbrynsformer. Den formen kommer bara få ditt ansikte att se större och rundare ut än vad det är.
Du med ett runt ansikte borde därför sikta mot mer vinkelformade ögonbryn.

Medan så bör någon med ett mer avlångt ansikte bör man sikta på kortare bryn. En längre ögonbrynsform kommer göra att ett avlångt ansikte ser längre ut än vad det egentligen är.
För fyrkantiga ansikten borde man undvika vinkelformade ögonbryn och istället försöka få en mer böjd form.
De med hjärtformade ansikten är det bästa ögonbryns alternativet ett kortare bryn precis som för de med avlångt ansikte.
För ovala ansikten det finast med en vinkelrätt form på ögonbrynen.
Och för diamant ansiktsformer har du extrem tur. Det här betyder att du passar i mängder av ögonbrynsformer.

Hur formar man brynen?

Ögonbryn är i en ny era och har blivit en av de största trenderna. Många vet inte vad de ska göra med sina ögonbryn eller hur de ska göra. Och andra letar efter ett sätt att uppgradera sina ögonbryn. Därför tänker jag berätta för dig här och nu, lite olika tips för att du ska uppnå ögonbrynen du har längtat efter. Något viktigt att alltid tänka på med dina bryn är att plocka dem inte för mycket! Det finns många som gör detta misstaget och det slutar ofta med att man är missnöjd och ger upp på sina ögonbryn. Men det borde du inte göra, det finns sätt att reparera dem vare sig det är på egen hand eller med en professionell. Använd absolut inte rakblad eller liknande istället för en pincett. Håren växer bara tillbaka snabbare och längre efteråt och kan ge en mer permanent skada på ögonbrynens form.

Material du behöver:

1. Spooly brush eller en ren mascara borste
2. Vanlig pincet
3. Vinklad pincet

ögonbryn utrustningen

4. Ögonbrynsskugga, brun för alla förutom blondiner som ska ha taupe.
5. En ren ögonbrynsborste.
6. En ögonbrynspenna för att linjera ut ögonbrynen.

 

ögonbryn-utrustningen-material.jpg

Var ska ögonbrynen börja och sluta:

Ta en penna eller makeup borste och vinkla den från näsan till ögats hörn längst ut. Där den skär genom ögonbrynet är var ditt ögonbryn ska sluta. För att sedan bestämma vad du ska ha din arch, ta pennan eller borsten och vinkla den från näsan och över ögats pupill, där ska din arch vara. Nu för att veta var ditt ögonbryn ska börja ta pennan eller borsten återigen och placera den vid näsans kant och håll den rakt. Där den skär vid ögonbrynet är där den ska börja. Ta nu en concealer och markera lätta de olika platserna. Det är viktigt att när du börjar att ha åtanke i vilken ansiktsform du har för att få de bästa ögonbrynen för dig.

Hur gör du:

1. Borsta ögonbrynshåren uppåt till att börja med.
2. Ta nu ett par små saxar och trimma de hår som är längre än ögonbrynet.
3. Med den vinklade pincetten, plocka hårstrån som är ovanför och nedanför ögonbrynet.
4. Ta nu den vanliga pincetten och plocka kortare och mer envisa hårstråna.

 

Hur formar man brynen1

Hur formar man brynen2

5. För att ta reda på var ditt ögonbryn ska börja, håll en makeup borste längst med näsan till brynet.
6. Vinkla nu ögonbrynspenna över din iris för att se exakt var det ska sluta.

 

ögonbrynen formar7. Nu när du har dina mått kan du börja fylla i.
8. Fyll först i med pennan för att markera ut formen du vill ha.

 

Hur formar man brynen3

9. Ta därefter din ögonbrynsborste och doppa i pudret.
10. Fyll i slutet av ögonbrynet först och sist början av det.
11. Borsta sedan över det med sin borsta.

 

Hur formar man brynen4

Hur formar man brynen512. Nu kan du rama in det med concealer och highlighter för ett mer framhävande utseende.

 

Hur formar man brynen7

Hur formar man brynen8Om du vill växa tillbaka ögonbrynen:

När man var liten gillade man att experimentera en hel del och det kan hända att du tog ett rakblad eller en pincett och plockade/rakade dina ögonbryn hur du ville. Och nu när du är äldre är du inte längre nöjd med hur det påverkade dina ögonbryn. Så hur kan du då växa tillbaka dem?
Första steget är att börja använda ett återväx-ögonbryns medel som hjälper ögonbryn att bli tjockare och fylligare. Efter att du har nått den spretiga ögonbryns fasen, undvik att plocka dem. Du kan använda smink eller liknande för att dölja de ojämna delarna. Se även till att borsta ögonbrynen uppåt under den här fasen. Men när de har växt ut till sitt fullo finns det kanske fortfarande små ojämna delar som bara inte vill ge sig. Då rekommenderar jag att du vänder dig till en mer permanent lösning så som microblading vilket är det perfekta alternativet.

Ögonbrynsplockning:

Många gör misstaget att ta en förstoringsspegel eller luta sig in så de endast kan se ögonbrynen när de plockar dem. Det här kan vara orsaken till varför du inte är nöjd med formen på dina ögonbryn då det ofta leder till att man plockar dem för mycket. Samtidigt så ser man inte sin ansiktsform när man gör det på det här sättet. Därför bör du undvika förstoringsspegeln och ta ett steg tillbaka. När du plockar dina ögonbryn bör du istället se till att du kan se hela ditt ansikte och plocka dem därifrån. Det här gör att du kan få en bättre uppfattning till hur dina ögonbryn ska se ut tillsammans med ditt ansikte.

Så om du vill spara pengar och väljer att plocka dina ögonbryn hemma se till att tänka på det här.
Men om du istället väljer att gå till en professionel finns det flera olika alternativ.
Exempelvis trådning, vilket är när artisten tar tunna bomullstrådar och enkelt tar bort hårstrån. Det är en lång process och kan göra ont men är en mer permanent lösning än att vaxa. Men om du väljer att vaxa dina ögonbryn är även det ett bra alternativ. Det tar snabbt bort håren och håller länge.

Om du har svårt med ögonbrynen:

Du kan alltid fråga någon på en makeup affär om råd så som vilket färg skulle passa dig bäst. Och om du behöver hjälp med vilken produkt som kan ge dig de ögonbryn du vill ha. Eller så kan du fråga någon som jobbar inom ögonbryns industrin med exempelvis microblading, trådning etc.

Slutsats:

Slutgiltligen vet vi nu mycket mer om ögonbryn och hur man lättare kan få sina dröm bryn. Vi vet hur man brukade forma sina ögonbryn och hur man gör det nu, vi vet även nya tekniker och mer om bästa ögonbrynen för din ansiktsform. Vi har såklart lärt oss om nyare metoder och tekniker så som ögonbrynslyft och microblading. Microblading är även en väldigt intressant och bra metod då microblading anses vara den bästa formen av ögonbryns tekniker. Det här beror på att det är både långvarigt och har en större möjlighet att ge dig dina dröm ögonbryn. Både färg och form vis.

Microblading sparar även tid då du inte behöver fixa dina ögonbryn varje morgon. Och vi alla har upplevt det morgnarna där vi försöker fixa våra ögonbryn men de vill inte arbeta med oss och det är som om de har sin egna vilja. Det ena hamnar högre upp eller så blir de riktigt ojämna. Med microblading ser vi till att dina bryn håller sig till sin form och färg samtidigt som de kan bli tvilling ögonbryn istället för systrar. Därför rekommenderar jag starkt microblading för dig som söker en permanent lösning till perfekta ögonbryn eller lider av håravfall.

Men hur går Microblading till?

Artisten använder sig av en speciell maskin och färgpigment för ögonbrynen. Man använder då ett ytterst tunt blad för att kunna sätta in färgpigmentet i överhuden. Eftersom att pigmentet sätts in i överhuden ser linjerna mer rika och tydliga ut, därav kallas microblading även för 3D ögonbryn. Resultatet av Microblading är fantastiskt bra. De tunna 3D liknande linjerna ser precis ut som vanlig hårlinjer och därav skapar fylligare ögonbryn och ett naturligt vackert utseende. Det är det perfekta alternativet för dig som inte är nöjd med dina ögonbryn eller lider av håravfall.

Microblading VS Smink

Vissa kanske föredrar att måla in sina ögonbryn men ett mycket bättre alternativ är microblading. När du målar in ögonbrynen får du kanske inte till den form du vill ha, du måste spendera flera minuter varje morgon och kanske blir sen till jobbet. Samtidigt som du spenderar mycket pengar på smink för att göra det varje månad. Men med microblading sparar du allt från tid till pengar eftersom att det håller flera år framåt. Med microblading betalar du en summa en gång för att få dina dröm 3D bryn och behöver endast gå på små touch ups lite då och då.

Permanenta 3D bryn kan verka skrämmande. Men dem är inte kvar för alltid de håller ca 1-2 år. Och om du inte är nöjd med form eller färg går det alltid att fixa. Att prova skadar aldrig. Det är även perfekta för de dagar du inte orkar sminka dig. Microblading hjälper dig att framhäva dina vackra ansiktsdrag, vi tänker på din ansiktsform när ögonbrynen görs. Med ett par microblading ögonbryn har du redan ett fresh face när du vaknar och kan kliva ut ur dörren direkt.

Andra fördelar

Andra fördelar är att de med hudsjukdomar eller andra sjukdomar där man lider av håravfall får med hjälp av microblading ett bar naturliga fina ögonbryn. Och om du tränar mycket och finner det irriterande när ögonbrynen börjar kletas ut under träning så bör du vända dig till microblading. Den här kosmetiska metoden smetar definitivt inte ut sig och du har fantastiska 3D bryn under hela träningspasset och smetar inte ut sig under de varma svettiga sommardagarna.

Behandlingen varar endast i ungefär 1 timma och 30 minuter. Tänk dig att bara spendera 1h och 30min på behandlingen i utbytte med att det varar i flera år efteråt. Pigmentet ändra inte färg som en vanlig tatuering där svart kan blir grönt. Det här gäller inte för microblading. Det är även vattentäta, när de väl har läkt kan du alltså gå och simma i poolen eller havet utan att oroa dig att de ska tvättas bort som med smink.

Själva Microblading behandlingen är oftast smärtfri då artisten smetar på en smärtstillande kräm på ögonbrynen innan behandlingen börjar. Du har även perfekt inramade ögonbryn. Så när du går och vaxar dig behöver du inte oroa dig över att de ska vaxa för mycket eller liknande. Du har nu den perfekta 3D bryn mallen tack vare microblading. Resultatet är som sagt enastående, du får de perfekta naturliga ögonbrynen utan att behöva oroa dig om något gällande ögonbryn längre. Det här är även varför microblading rekommenderas till cancerpatienter och de med håravfalls sjukdomar. Microblading är inte heller farligt då den som utför behandlingen har en licens och är alltid väldigt noggrann och försiktig. Så varför inte gå in och testa? Du kan läsa om hur du kan boka en tid hos oss nedanför, det är alltid värt ett försök!

Microblading är det perfekta alternativ:

Du som har läst igenom det här överväger nu ifall du vill gå på en microblading behandling. Alla fördelar har redan lagts upp för dig, du spara tid på morgonen, och pengar och du behöver inte oroa dig för de dagar dina ögonbryn inte vill samarbeta. Det är den perfekta dealen för dig som vill ha allt gällande ögonbryn. Mer pengar i plånboken och mer tid. Allt samtidigt som dina ögonbryn ser perfekta ut 24/7. Är du sen för ett event eller en dejt? Inga problem, dina 3D bryn är redan klara och allt som behövs är lite mascara. Microblading är det perfekta alternativ för dig som suktar efter de perfekta ögonbrynen. Boka en tid hos oss nu direkt för att få din dröm!

Tusentals nöjda kunder garanterar resultaten av våra behandlingar

Det här kan inte vara en tillfällighet

Siffror

Kunder
BEHANDLIGAR
TJÄNSTER

Ta tillfället att boka behandlingar til kampanjpriset, med up till  40% RABATT

Klicka på knappen och hitta en ledig tid som passar dig och spara tid